Beleggers sorteren voor op witte rook uit China

Door: Martine Hafkamp - 8 januari 2019

De Europese aandelenbeurzen zijn goedgeluimd van start gegaan. Beleggers zijn optimistisch nu er tijdens de onderhandelingen over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China van Chinese kant hogere ambtenaren zijn aangeschoven dan eerder werd verwacht. Dat doet de hoop oplaaien dat er op korte termijn een deal zal worden gesloten. De winstwaarschuwingen van Samsung en het eveneens Zuid-Koreaanse LG Electronics lijken daardoor grotendeels genegeerd te worden. Hetzelfde geldt voor de productie van de Duitse industrie die op maandbasis met 1,9% daalde.

Zij zijn klein en ik ben groot…

Het blijft stuivertje wisselen aan de top van de grootste beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Na een positief analistenrapport van Pivotal Research Group en de bijbehorende koersstijging van ruim 3,4% heeft Amazon in marktwaarde gemeten Microsoft weer van de troon gestoten. De marktkapitalisatie van Amazon bedraagt op het slot van maandag $ 797 miljard. Dat is nog wel onder het record van $ 1.000 miljard dat vorig jaar september in de boeken werd gezet. Volgens de analisten van Pivotal zit er echter nog wel meer in het vat voor de aandeelhouders van Amazon. Zij zijn van mening dat de vooruitzichten voor Jeff Bezos en consorten dermate gunstig zijn dat dit jaar een koersstijging van 20% mogelijk moet zijn.

In een artikel in de Wall Street Journal valt te lezen dat de meest recente distributiepunten van Amazon (hele) kleine winkeltjes op het Indiase platteland zijn. Hier geldt de kracht van de getallen. In de Indiase rurale gebieden wonen immers zo’n 800 miljoen potentiële gebruikers van de diensten van Amazon, een enorme groeimarkt dus. Retailgigant Amazon heeft daarom honderdduizenden producten en video’s in het Indiaas vertaald en heeft nu de weg gevonden naar de duizenden (kleine) shopjes die de pakjes van en naar de miljoenen nieuwe online shoppers kunnen distribueren. Daar bovenop worden er winkels geopend om mensen te helpen met en te leren hoe online te bestellen.

Goed nieuws show

Boskalis blijft met goed nieuws strooien. Gisteren werd al bekend dat men de voorlopige aanbesteding met een geschatte waarde van € 200 miljoen heeft gewonnen wat betreft de werkzaamheden van het in de toekomst te bouwen windmolenpark Inch Cape. Dit windmolenpark van 72 windmolens moet in de Noordzee bij Schotland verrijzen. Pas in 2020 zal bekend worden of de financiering rond is en of Boskalis echt haar schepen en expertise kan gaan inzetten. Vandaag komt het nieuws dat men een contract ter waarde van $ 40 miljoen met een looptijd van drie jaar heeft gewonnen in het Midden-Oosten. De BOKA Constructor, een ‘driving support’-schip van Boskalis, zal worden ingezet om allerlei onderzeese activiteiten zoals de controle van pijpleidingen uit te voeren. In de loop van de drie jaar zal worden bezien of het contract wordt verlengd. Beleggers zijn blij met de goed nieuws show van Boskalis en zetten het aandeel in de ochtendhandel ruim 2% hoger.

Fintessa is een zelfstandige vermogensbeheerder. Wij bedienen particulieren, instituten, stichtingen en ondernemers met onafhankelijk en persoonlijk vermogensbeheer. Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf u dan hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan een terugbelverzoek aan. Wij nemen vrijblijvend contact met u op. 

 

Meer relevante berichten

Ook Google moet zich aan de (spel)regels houden

Ook Google moet zich aan de (spel)regels houden

20 maart 2019

Tijdens de Game Developers Conference in San Francisco kondigde Google aan dit jaar met hun dienst Stadia… Meer...

Schulden een probleem, hoezo?

Schulden een probleem, hoezo?

19 maart 2019

De zwaarste financiële crisis van de laatste 80 jaar werd niet voor niets de kredietcrisis genoemd. De… Meer...

Mamma mia!

Mamma mia!

18 maart 2019

Hoewel het toch vooral nationalistisch georiënteerde partijen zijn die aan het roer zitten in Italië,… Meer...

Meer nieuws  

Deel deze pagina: