Medtronic bezig aan indrukwekkende opmars

Door: Demi van Spronssen - 11 september 2017

De laatste jaren zien we de medische wereld en technologische vooruitgang steeds verder versmelten tot wat we nu kennen als ‘medical technology’, afgekort MedTech. Medtronic is een van de snelst groeiende bedrijven in de MedTech sector. Het is dan ook niet vreemd dat het aandeel de laatste jaren bezig is aan een indrukwekkende opmars.

Koploper in MedTech

Medtronic onderzoekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt biomedische apparatuur om de kwaliteit van leven te bevorderen. Zij hebben onder andere de eerste implementeerbare pacemaker op de markt gebracht en zijn de eerste met een zelfregulerende insulinepomp. Eerder dit jaar kwam er een kleine kink in de kabel van de verkopen doordat een computerhack voor problemen zorgde met het online ordersysteem. De CEO moest de winstverwachtingen voor het tweede kwartaal temperen maar achteraf gezien bleek dit niet nodig. De groei van Medtronic zet gewoon door, al mistte het bedrijf wel de omzetverwachting in het laatste kwartaal. Deze kleine dip heeft echter nauwelijks impact op de groei van Medtronic, want de producten en diensten van deze marktleider zijn van uitstekende kwaliteit.

Vervolg van de samenwerking

Dat er nog steeds groei is blijkt wel uit de strategische samenwerking met Mazor Robotics, wat nu een tweede fase in gaat. Het Israelische Mazor Robotics ontwikkelt chirurgische begeleidingssystemen voor ruggengraat en hersenoperaties. De samenwerking loopt al sinds mei 2016 en heeft voor een versnelling van de verkopen gezorgd. Beide bedrijven werken verder aan de ontwikkeling en distributie van (toekomstige) producten. Medtronic investeert in deze tweede fase zo’n 40 miljoen dollar en koopt daarmee een tweede pluk aandelen van Mazor. Daarmee komt het totaal aan investeringen op 72 miljoen dollar. Dit geeft Medtronic 11,9% van de uitstaande aandelen van Mazor Robotics in handen. De samenwerking is volgens analisten goed voor beide bedrijven maar slecht nieuws voor de concurrentie aangezien zij weinig kennis van robots hebben.

Groei

De opmars van de koers verhult wel enigszins de twijfels die sommige beleggers hebben. Zij vragen zich af of Medtronic de, door het bedrijf zelf afgegeven, stabiele omzetgroei van 5% kan continueren zonder in te leveren op de marges. De CEO heeft echter aangegeven dat de marges geen probleem opleveren. Medtronic wil meer snijden in de uitgaven voor verkoop, administratie en andere algemene uitgaven. De CEO verwacht aan het eind van het fiscale jaar zelfs een dubbelcijferige groei in de winst per aandeel te laten zien, terwijl de omzet en marges voldoen aan de eerder afgegeven outlook.

Het gemiddelde koersdoel van Medtronic ligt tussen de 88 dollar en 96 dollar. De koers van het aandeel kan de indrukwekkende opmars voortzetten vanaf het huidige niveau (82 dollar), zolang de resultaten maar voldoen aan de verwachting. Wij voorzien een verder groei van het bedrijf en het aandeel. 

Fintessa is een zelfstandige vermogensbeheerder. Wij bedienen particulieren, instituten, stichtingen en ondernemers met onafhankelijk en persoonlijk vermogensbeheer. Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf u dan hier in voor onze maandelijkse nieuwsbriefWilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan een terugbelverzoek aan. Wij nemen vrijblijvend contact met u op.

Meer relevante berichten

Milde toonzetting notulen ECB

Milde toonzetting notulen ECB

25 mei 2018

Volgens de notulen van de ECB maakt de centrale bank geen haast om zijn monetaire stimulering na september… Meer...

Amerikaanse economie houdt de vaart erin

Amerikaanse economie houdt de vaart erin

24 mei 2018

Gisteren zagen we uit een peiling bij de inkoopmanagers dat de groei van de Europese economie afvlakt. Meer...

Groeivertraging in eurozone

Groeivertraging in eurozone

23 mei 2018

De Europese aandelenbeurzen zijn gisteren overwegend hoger gesloten. In Amsterdam sloot de AEX op 572,05… Meer...

Meer nieuws  

Deel deze pagina: