Heeft u ook zo genoeg van de dalende spaarrente?

Door: Martine Hafkamp - 25 juli 2019

Het kan een lastig dilemma zijn: moet u gaan sparen of beleggen? Of doet u het allebei? En wat betekent zo’n keuze op de langere termijn?

Sparen geeft zekerheid en een gegarandeerd rendement, al is dat laatste vandaag de dag erg laag. Sterker nog, u levert in als u rekening houdt met de inflatie en de belasting. Beleggen aan de andere kant is niet zonder risico. U steekt uw geld immers in ondernemingen, maar juist dat kan u op de langere termijn wel hogere rendementen bieden. In bijvoorbeeld 10 jaar zullen overigens ongetwijfeld periodes zitten dat uw belegd vermogen in waarde daalt. Daar moet u natuurlijk wel tegen kunnen. Beleggingen waarop je een hoger rendement kunt verwachten, dragen nu eenmaal een hoger risico. En natuurlijk brengt beleggen ook kosten met zich mee.

Een rekenvoorbeeld kan een en ander meer inzichtelijk maken. € 100.000 op een spaarrekening levert u bij een gemiddelde spaarrente van 0,1% na 10 jaar € 101.000 op, terwijl bij een fictief gemiddeld rendement van bijvoorbeeld 5% na aftrek van kosten bij een inleg van € 100.000 er na 10 jaar onderaan de streep een bedrag van € 162.800 staat.

 

Wilt u zich eens oriënteren of beleggen bij u past en wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak om te kijken of Fintessa iets voor u kan betekenen!

 

Disclaimer:
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Let op, u kunt uw inleg verliezen. Iedere vorm van informatie in deze email mag niet worden gezien als aanbeveling tot een investering in welke vorm dan ook. We proberen u alleen maar te interesseren in de markt en mogelijkheden, we proberen u niet aan te zetten tot bepaalde risicovolle beleggingen.

 

 

Meer relevante berichten

Ende der Schwarzen Null?

Ende der Schwarzen Null?

23 augustus 2019

Gisteren is het jaarlijkse economische symposium in Jackson Hole van start gegaan. Centrale bankiers,… Meer...

Opnieuw drukken voorzieningen de winst bij Boskalis

Opnieuw drukken voorzieningen de winst bij Boskalis

22 augustus 2019

Vorig jaar bij de presentatie van de halfjaarcijfers had maritiem dienstverlener Boskalis een nare verrassing… Meer...

Glas weer halfvol

Glas weer halfvol

21 augustus 2019

Waar de beurzen vorige week nog manisch-depressieve trekjes vertoonden, lijkt het glas inmiddels weer… Meer...

Meer nieuws  

Deel deze pagina: