Heeft u ook zo genoeg van de dalende spaarrente?

Door: Martine Hafkamp - 25 juli 2019

Het kan een lastig dilemma zijn: moet u gaan sparen of beleggen? Of doet u het allebei? En wat betekent zo’n keuze op de langere termijn?

Sparen geeft zekerheid en een gegarandeerd rendement, al is dat laatste vandaag de dag erg laag. Sterker nog, u levert in als u rekening houdt met de inflatie en de belasting. Beleggen aan de andere kant is niet zonder risico. U steekt uw geld immers in ondernemingen, maar juist dat kan u op de langere termijn wel hogere rendementen bieden. In bijvoorbeeld 10 jaar zullen overigens ongetwijfeld periodes zitten dat uw belegd vermogen in waarde daalt. Daar moet u natuurlijk wel tegen kunnen. Beleggingen waarop je een hoger rendement kunt verwachten, dragen nu eenmaal een hoger risico. En natuurlijk brengt beleggen ook kosten met zich mee.

Een rekenvoorbeeld kan een en ander meer inzichtelijk maken. € 100.000 op een spaarrekening levert u bij een gemiddelde spaarrente van 0,1% na 10 jaar € 101.000 op, terwijl bij een fictief gemiddeld rendement van bijvoorbeeld 5% na aftrek van kosten bij een inleg van € 100.000 er na 10 jaar onderaan de streep een bedrag van € 162.800 staat.

 

Wilt u zich eens oriënteren of beleggen bij u past en wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn? Neem dan eens contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak om te kijken of Fintessa iets voor u kan betekenen!

 

Disclaimer:
Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Let op, u kunt uw inleg verliezen. Iedere vorm van informatie in deze email mag niet worden gezien als aanbeveling tot een investering in welke vorm dan ook. We proberen u alleen maar te interesseren in de markt en mogelijkheden, we proberen u niet aan te zetten tot bepaalde risicovolle beleggingen.

 

 

Meer relevante berichten

Trump in Twitter-fittie

Trump in Twitter-fittie

29 mei 2020

Trump zou Trump niet zijn als hij niet op zoek was naar iemand of iets waar hij tegen kan ageren via… Meer...

Crash-rally op de markten

Crash-rally op de markten

28 mei 2020

Tijdens de eerste twee dagen van deze week vond er een rotatie plaats op de aandelenmarkten. Vandaag… Meer...

Back to business

Back to business

27 mei 2020

De vrees dat het coronavirus de wereld voor lange tijd in zijn greep zal houden lijkt iedere dag meer… Meer...

Meer nieuws  

Deel deze pagina: