Werkwijze Fintessa

De werkwijze van Fintessa Vermogensbeheer is persoonlijk, gedreven en betrokken. Persoonlijk contact staat bij ons voorop. Cliënten moeten zich thuis voelen bij ons. Hoge betrokkenheid en gedrevenheid zit ons in het bloed. U heeft één contactpersoon met onverdeelde aandacht voor uw persoonlijke wensen en vermogenssituatie. Lees verderop meer over hoe wij vermogensbeheer precies aanpakken of maak direct een afspraak voor meer informatie.

Wilt u meer weten over onze werkwijze?

Werkwijze vermogensbeheer

Fintessa pakt vermogensbeheer volledig op maat op. Het begint met een uitgebreide en vrijblijvende kennismaking, waarna we een voorstel doen en, nadat u cliënt geworden bent, voor u aan de slag gaan. We werken met vrij belegbare vermogens vanaf €100.000,-.

Stap 1: Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek brengen we samen met u uw wensen en doelen in kaart. Wat is het beoogde eindkapitaal en wanneer wilt u dit bereikt hebben? Wilt u op regelmatige basis rendement of kapitaal aan uw portefeuille onttrekken als pensioen of aanvulling op uw inkomen? Welk risico kunt en wilt u lopen? Hoelang beschikken wij over uw vermogen? Kortom: we bepalen samen uw beleggingsdoel, uw risicoprofiel en beleggingshorizon. We geven in deze fase vorm aan uw portefeuille die aansluit op uw doelstellingen, wensen, verwachtingen en randvoorwaarden.

Stap 2: Voorstel beleggingsportefeuille

De inventarisatie tijdens het kennismakingsgesprek is het startpunt voor ons maatwerk. We doen u in deze fase een voorstel voor uw beleggingsportefeuille op basis van uw persoonlijke doelstellingen. Deze is volledig op uw wensen en doelen afgestemd. Desgewenst spreken wij het maatwerkvoorstel vervolgens uitgebreid met u door.

Stap 3: Aan de slag

Zodra u tevreden bent, gaan we aan de slag. We openen voor u een rekening op uw eigen naam bij de depotbank. Nadat u het geld gestort heeft starten wij met beleggen. Wij bouwen uw portefeuille in enkele weken op. Daarbij geloven wij niet in markttiming, omdat je nu eenmaal niet belegt voor de korte termijn. Op de lange termijn bekeken is het aankoopmoment niet meer dan een rimpeling in de totale koersgrafiek. Uw portefeuille is dynamisch. Dat betekent dat we kopen en verkopen wanneer nodig of gunstig is, maar het past altijd binnen uw risicoprofiel en bij uw gehele persoonlijke financiële situatie en wensen. Vanzelfsprekend houden we alle marktontwikkelingen nauwgezet in de gaten en kunt u onze beleggingsstrategie ook altijd in dat kader plaatsen.

Stap 4: Rapporteren en evalueren

We rapporteren periodiek over de voortgang en ontwikkelingen van uw beleggingen. Heeft u vragen, dan nemen we die separaat met u door. U heeft één betrokken contactpersoon waar u altijd bij terecht kunt.

Beoordeling huidige portefeuille

Heeft u al een beleggingsportefeuille en wilt u graag dat een onafhankelijke partij deze beoordeelt? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Wij doen deze second opinion volledig vrijblijvend en kosteloos!

Meer weten over de second opinion?

Vermogensplanning

Vermogensplanning door Fintessa is een combinatie van vermogensbeheer en financiële planning. Wij werken daarvoor samen met externe en onafhankelijke financial planners en fiscalisten om voor een goede invulling van uw vermogen en uw financiële planning te zorgen. De werkwijze met betrekking tot het vermogensbeheer is gelijk en start altijd met een kennismaking.

Meer informatie

Wilt u meer weten over onze werkwijze en ontdekken welke mogelijkheden u heeft bij Fintessa? Bel dan +31 (0)35 5431450, stuur een e-mail naar info@fintessa.nl of maak gebruik van het contactformulier.