Auteur: Nico van der Werf      Datum: 23-06-2022

Adyen zet samen met McDonald’s een mooie stap

Adyen heeft gistermiddag bekend gemaakt dat zij de samenwerking met McDonald’s gaan uitbreiden naar de mobiele app van de hamburgerketen in de Verenigde Staten. Er zijn geen financiële details gepubliceerd. In het Verenigd Koninkrijk werkt Adyen al sinds 2020 samen met McDonald’s. Deze formule wordt nu verder uitgebreid naar andere markten wereldwijd.

De chief information officer van McDonald’s, Whitney McGinnis, is zeer te spreken over deze samenwerking. Adyen heeft hoge volumes kunnen verwerken tijdens piekmomenten, bijvoorbeeld tijdens de drukste uren van de dag. De extra vraag als gevolg van aanbiedingen is tevens prima door Adyen verwerkt. Vaste klanten die hun betaalmethode hebben vastgelegd kunnen extra profiteren, omdat de bestellingen sneller worden afgehandeld. Bovendien werden er minder creditcards geweigerd tijdens het opgeven van de orders.

De koers van Adyen is gisteren op dit nieuws met 3,7% gestegen tot euro 1313.

Microsoft prijst Cloudflare

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat zij Cloudflare uitroepen tot de winnaar van “Security Software Innovator” voor 2022. Cloudflare werkt al sinds 2018 samen met Microsoft om gezamenlijk klanten een betere dienstverlening te bieden op het internet. Cloudflare maakt gebruik van een eigen wereldwijd netwerk. Bedrijven die de diensten van deze onderneming gebruiken hebben duidelijk minder vaak last van een trage of niet werkende website. De belangrijkste missie van Cloudflare is derhalve het bieden van een sneller en betrouwbaar internet.

Fed blijft rente verhogen tot de inflatie gaat dalen

De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, heeft gisteren gesproken voor de Senaatscommissie. Hij heeft duidelijk aangegeven dat de Fed van plan is om de rente te blijven verhogen totdat er een duidelijk bewijs zichtbaar is dat de inflatie gaat vertragen richting de doelstelling van 2 procent. De centrale bank beschikt zowel over het gereedschap als de vastberadenheid om de prijsstabiliteit te herstellen.

Vorige week heeft de centrale bank de rente verhoogd met 0,75 procentpunt. Dit betrof de grootste renteverhoging sinds 1994. Naar verwachting zal de Fed tijdens de beleidsvergadering in juli wederom de rente met 0,75 procentpunt verhogen.

De kosten voor financieringen zijn sinds vorig najaar duidelijk toegenomen. De hypotheekrente voor een rentevaste periode van 10 jaar is in de Verenigde Staten inmiddels opgelopen tot circa 5,4 procent. Jerome Powell heeft aangegeven dat zij er alles aan zullen doen om een zachte landing te kunnen bewerkstelligen. De economische groei zal worden afgeremd, maar zij hopen een recessie te kunnen vermijden.

De toonzetting was minder “havikachtig” dan vooraf werd verwacht, zodat de beurzen in de Verenigde Staten slechts een kleine daling vertoonden op het slot gisteravond.

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten