Beleggingsfilosofie

Fintessa heeft een onafhankelijke beleggingsfilosofie. Onafhankelijkheid is vrijheid. Onze keuzevrijheid onderscheidt ons van bijvoorbeeld grootbanken. Keuzevrijheid vraagt om een actief en persoonlijk beleggingsbeleid. Toegegeven, wij vinden het onze missie om uw vermogen optimaal te dienen. Dat is volgens ons dan ook de basis van persoonlijk vermogensbeheer. Maatwerk is nooit klaar, maar groeit met u mee.

Onafhankelijk en actief

Onafhankelijk beleggen betekent dat we de vrijheid hebben om op ieder moment te kunnen kiezen voor de juiste mix van (voornamelijk) aandelen, obligaties, opties en liquiditeiten. Dat geeft ons de speelruimte om alle kansen voor uw vermogen te benutten.

Grote lijn: defensief, neutraal of offensief

Onze beleggingsfilosofie draait om onafhankelijkheid. Met maar één doel: behoud, dan wel groei, van uw vermogen. Welke beleggingskeuzes wij voor u maken, hangt voornamelijk af van uw persoonlijke risicoprofiel en uw beleggingshorizon. In overleg met u zetten we hiervoor eerst de grote lijn uit: defensief, neutraal of offensief.

  • Defensief wil zeggen dat we sterk risicomijdend beleggen.
  • Offensief wil zeggen dat we berekende risico's nemen om naar meer rendement te streven.

Van grote lijn naar portefeuille

Trouw aan onze beleggingsfilosofie van actieve onafhankelijkheid stellen wij een persoonlijke portefeuille voor u op. Een portefeuille is dynamisch. Zien wij neerwaarts risico, dan kunnen wij bijvoorbeeld bescherming zoeken met putopties. Zien we koerspotentieel, dan kunnen we callopties inzetten. Actief betekent hier dan ook: kopen en verkopen voor een optimaal beleggingsresultaat.

Transparante betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid vraagt om transparantie. U kunt uw portefeuille altijd online inzien, maar belangrijker is dat wij altijd bereikbaar zijn voor u.

Transparantie geldt ook voor onze tarieven.

  • Management fee: U kunt onze tarieven hier vinden.
  • Provisie: U betaalt provisie over de transacties die voor u worden uitgevoerd.

De provisietarieven van InsingerGilissen kunt u hier bekijken.

De provisietarieven van Saxo bank kunt u hier bekijken.

Meer informatie

Heeft u vragen over onze beleggingsfilosofie? Neem gerust contact met ons op.