Vermogensbeheer

Fintessa is een zelfstandige en onafhankelijke vermogensbeheerder. Wij werken voor particulieren, ondernemers, stichtingen en instituten. De naam Fintessa is een samenvoeging van 'financieel' en 'certezza' Italiaans voor betrouwbaar. Betrouwbaarheid van mensen, beleggingsbeleid en uitvoering. Voor ons de basis van ons bedrijf, voor u de basis van vermogensbehoud of vermogensgroei. Certezza! Wij bieden maatwerk vermogensbeheer voor vermogens vanaf € 100.000.

Maatwerk

Fintessa Vermogensbeheer levert maatwerk. Anders gezegd: uw persoonlijke vermogenssituatie en wensen zijn de maat voor ons werk voor u. Dáár maakt Fintessa het verschil. Wij zijn onafhankelijke, zelfstandige en actieve vermogensbeheerders. Dankzij die vrijheid kunnen wij een persoonlijke beleggingsstrategie voor uw vermogen bepalen. Een strategie die aansluit bij u en uw ideeën, verwachtingen, eisen en wensen voor uw vermogen.

Maatwerk houdt bij ons in dat u voor ons geen "eenheidsworst" bent. Wij hebben geen eigen producten en beleggen niet in beleggingsfondsen waar vaak onnodig hoge kosten in rekening worden gebracht.

Laten beleggen op basis van een doel

Wanneer u uw vermogen door ons laat beleggen doen wij dit op basis van een doel. Bij ons heeft niet iedere cliënt precies dezelfde modelportefeuille die op één dag wordt ingevuld op het moment dat er vermogen op de beleggingsrekening wordt gestort. Nee, wij beleggen uw vermogen voor u naar het doel zoals u dat voor ogen heeft. Dat doel is voor iedereen anders. Vergelijk het met het verschil tussen een confectiepak en een maatpak. De eerste kan best aardig zitten, maar de laatste zit u écht als gegoten en voelt dus veel comfortabeler.  

Risico en rendement

Wij stellen samen met u een beleggingsprofiel op. Dit profiel bepaalt de verhouding tussen rendement en risico die wij voor uw vermogen nastreven. Daarin ziet u ons maatwerk terug. Wij investeren veel tijd in dit maatwerk. Dat bent u waard!

Vermogensbeheer is een verlengstuk van uw individuele situatie als particulier, instelling of instituut. Dat vertaalt zich in een risicoprofiel en beleggingsportefeuille op maat.

Fintessa werkt met 5 risicoprofielen:

 • defensief
 • gematigd defensief
 • neutraal
 • gematigd offensief
 • offensief

Expertise

De internationale financiële markten zijn ons werkterrein. Wij beschikken over professionele research- en analyse, jarenlange ervaring, een uitgebreid financieel netwerk en gevoel voor ontwikkelingen. Waar nodig passen we de samenstelling van de portefeuilles aan om een optimale verhouding tussen rendement en risico voor al onze cliënten te handhaven.

Gratis: Second opinion

Gratis en slim: de Fintessa Second Opinion. Twee weten meer dan één, dus aarzel niet om uw effectenportefeuille eens te laten bekijken door onze specialisten. Zie het als uw eerste kennismaking met Fintessa! Neem contact met ons op, wij horen graag van u.


Wilt u in contact komen met onze specialisten of meer informatie over onze diensten?

Vermogensbeheer

Uw persoonlijke vermogenssituatie en wensen zijn de maat voor ons werk voor u. Dáár maakt Fintessa het verschil.

Over Fintessa

 • Sinds 2008 toonaangevend op het gebied van vermogensbeheer
 • Winnaar Cashcow Award voor Beste Vermogensbeheerder
 • Wij maken het verschil op het gebied van persoonlijke aandacht

Second opinion van uw beleggingsportefeuille

 • Gratis en slim
 • Ervaren specialisten
 • Ook als u geen cliënt wordt