Wat is uw rendement?

Vraagt u zich af wat het rendement kan zijn als u gaat beleggen? Logisch. U wilt tenslotte uw vermogen zo goed mogelijk laten renderen passend bij uw doelen en wensen. Uw beleggingsdoel, de periode waarin u belegt en het risico dat u kunt en wílt lopen dragen alle drie bij aan het resultaat. Koersen kunnen fluctueren en daardoor kan uw vermogen (tussentijds) minder waard worden. Fintessa neemt al deze aspecten in een persoonlijk gesprek met u door om zo tot een geschikt beleggingsplan te komen. Op Fintessa kunt u bouwen.

Wat is het rendement bij beleggen

Het rendement dat u behaalt met beleggen is onvoorspelbaar. Zowel externe factoren als veranderingen in uw persoonlijke situatie kunnen invloed hebben op het resultaat.

Invloed op de beursontwikkelingen

Talloze factoren beïnvloeden wat er op de beurs gebeurt. Investeerders die beursgenoteerde ondernemingen overnemen, veranderende politieke tendensen of monetaire maatregelen die onrust veroorzaken. Of neem de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan, de Brexit, de sluimerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China of de invloed van Amerikaanse presidentsverkiezingen. En wat te denken van een onverwachtse gebeurtenis als een orkaan of de uitbraak van het coronavirus? Al deze externe factoren laten zich onmogelijk voorspellen en kunnen op de korte termijn best voor onrust zorgen. Dan is het juist zaak je gezonde verstand te blijven gebruiken en je niet te laten leiden door de waan van de dag.

Uw doelen, mogelijkheden en wensen

Hoe hoog het rendement daadwerkelijk gaat zijn hangt niet alleen van allerlei externe factoren af, maar nog veel meer van uw eigen financiële doelen, mogelijkheden en wensen. Misschien wilt u uw vermogen laten groeien om een tweede woning te kopen of uw pensioen aan te vullen. Misschien wilt u eerder stoppen met werken. Of is het wat vager en wilt u proberen uw vermogen te laten groeien omdat beleggen u gewoon aanspreekt? Stuk voor stuk verschillende doelen en redenen die elk om een eigen streefbedrag met bijbehorend risico én rendement vragen.

Geen focus op historische rendementscijfers

Fintessa publiceert bewust geen rendementen uit het verleden. In plaats van blindstaren op resultaten die in het verleden zijn behaald, richten we ons op uw plannen en doelen naar de toekomst. We brengen samen met u in kaart wat uw beleggingsdoel is en in wat voor periode u dit wilt bereiken. Bovendien bieden rendementen uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst.

“Uw beleggingsdoel moet centraal staan.
We staren ons niet blind op rendementscijfers uit het
verleden.”

De beleggingshorizon is de tijd dat u het belegde vermogen kan en wil missen of het moment waarop u uw streefbedrag bereikt heeft. Welk bedrag kunt u missen als u over 15 jaar met pensioen gaat? Of als u over een paar jaar uw onderneming een kapitaalinjectie wilt geven? Zo kunnen we samen vaststellen welk jaarlijks rendement u gemiddeld nodig heeft om uw doel binnen de vooraf bepaalde periode te behalen. Wij richten een op maat gesneden portefeuille voor u in.

Rendement en risico gaan hand in hand

Rendement en risico zijn nu eenmaal onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als u belegt loopt u risico. Het is nu eenmaal onmogelijk om de koersen van aandelen en obligaties te voorspellen. Wie kent de slogan niet: “Rendementen uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst.” We begrijpen dat het uiteindelijk om het rendement onderaan de streep gaat. Een belangrijke vraag die u zich hierbij moet stellen is hoeveel risico u daarvoor kunt en wilt lopen. Zo is bijvoorbeeld het risico dat u bereid bent te lopen bij ‘beleggen als hobby’ over het algemeen groter dan wanneer u gaat beleggen voor uw pensioen. Wij spreken al deze aspecten graag persoonlijk met u door.

Een beleggingsdoel bepalen

Wilt u uw beleggingsdoel vorm gaan geven of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. U kunt ook bij ons terecht voor een second opinion van uw huidige beleggingsplan of -portefeuille. Fintessa geeft u graag informatie waar u iets aan hebt! Op Fintessa kunt u bouwen.