Auteur: Krist Plaizier Datum: 28-05-2019

Chinese beurs krijgt groter gewicht in de MSCI-index

Het werd al enige tijd geleden bekend gemaakt, maar vanaf vandaag hebben Chinese A-aandelen een zwaarder gewicht in de MSCI Emerging Markets Index. Chinese A-aandelen zijn de aandelen die genoteerd staan op de beurzen van Shanghai en Shenzhen. Dit zijn voornamelijk lokaal opererende bedrijven. De meer internationale bedrijven hebben een notering aan de beurs van Hongkong. In een drietal stapjes verviervoudigd het belang van Chinese aandelen in de index. Vandaag verdubbelt de weging van 0,7 procent naar 1,5 procent. In augustus en november zijn de volgende stapjes zodat uiteindelijk de weging van Chinese aandelen opgehoogd zal zijn naar 3,3 procent.

Hoewel de zwaardere weging miljarden aan buitenlands kapitaal zal aantrekken, vooral van indexbeleggers, was er vandaag niet veel te merken van de grotere vraag naar Chinese aandelen. De markten in Shanghai en Shenzhen kwamen nauwelijks van hun plaats vandaag. Beleggers hadden al eerder hun posities herwogen. De laatste weken staan de Chinese beurzen onder druk vanwege de escalatie van de handelsoorlog met de Verenigde Staten, maar de eerste maanden van dit jaar waren de Chinese beurzen de best presterende ter wereld.

Kansen voor ethanol

Ethanol is de bekendste vorm van alcohol en wordt onder andere gebruikt als biobrandstof voor auto’s. Daarom kent de prijs van ethanol een sterke correlatie met die van olie en benzine. Maar dit jaar lijkt die correlatie niet op te gaan. Daar waar olie en benzine dit jaar al met zo’n 35 procent gestegen zijn (in de Verenigde Staten), is de prijs van ethanol met nog geen 15 procent hersteld van het dieptepunt in december 2018. Ligt hier een kans in het verschiet? Hieronder een drietal redenen waarom die vraag met ‘ja’ beantwoord zou kunnen worden.

Ten eerste

Dat de prijs van ethanol niet is hersteld van het slechte jaar 2018, is natuurlijk grotendeels te wijten aan de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Immers, China was voorheen een belangrijke importeur van Amerikaanse ethanol. De Chinese communistische partij heeft hoog ingezet op het verbeteren van de luchtkwaliteit. Daarom moeten steeds meer nieuw gekochte auto’s in China elektrisch rijden en moet in de brandstof voor (benzine)auto’s 10 procent ethanol bijgemengd worden. Net als tegenwoordig in Nederland. Deze ethanol wordt door de Chinezen zelf gemaakt uit rijst maar dat levert niet voldoende op. Daarom moet er ook ethanol geïmporteerd worden. Nu de Chinezen overhoop liggen met de Verenigde Staten, wordt dit uit Brazilië ingevoerd. Maar de Brazilianen komen niet altijd hun afspraken na. Daarom zou China weer graag Amerikaanse ethanol willen importeren zodra er iets van een akkoord tussen beide landen gesloten wordt.

Ten tweede

Amerikaanse ethanol wordt gemaakt van maïs. De maïsprijs stortte in nadat de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China begin mei escaleerde. Maar dit bleek onterecht. Als gevolg van zeer slecht weer in het middenwesten van de Verenigde Staten, is het planten van maïs sterk vertraagd en wordt er een tegenvallende oogst in het najaar verwacht. Maïs zal dus waarschijnlijk schaars zijn later dit jaar. Speculanten kochten daarom massaal termijncontracten van maïs en zetten de prijs in nog geen twee weken tijd meer dan 16 procent hoger. De prijs van ethanol steeg mee maar bleef wel achter. Stijgt de prijs van maïs verder door dan zal er uiteindelijk een inhaalslag komen van de prijs van ethanol.

Ten derde

Om zijn stemmers in het middenwesten te plezieren heeft president Trump verordonneerd dat er tegenwoordig 15 procent ethanol moet worden bijgemengd door de benzine in de Verenigde Staten. Maar om de olie-industrie (ook belangrijke stemmers voor Trump) tegemoet te komen, hoeft dat alleen in de lente, herfst en de winter. In de zomer van 1 juni tot 16 september (‘driving season’) is dat nog steeds verboden en wordt er slechts 10 procent ethanol bijgemengd. Ook omdat E15 tot meer smog zou leiden. Maar onlangs in Iowa, tijdens een bezoek van Trump aan een ethanolfabriek, gaf de president wederom aan het schrappen van de ‘summertime ban on E15’ te overwegen. Dit is immers een verkiezingsbelofte van hem. Krijgt hij zijn zin, dan zou dit de vraag naar ethanol sterk doen toenemen. 

Om te profiteren van een mogelijke prijsstijging van ethanol zou men natuurlijk termijncontracten kunnen kopen op ethanol. Maar deze hebben het nadeel dat ze steeds doorgerold moeten worden. Bovendien is het een zeer dunne markt; er worden hooguit 1000 contracten per dag verhandeld. Een mogelijk alternatief is het kopen van het Amerikaanse Archer Daniels Midland. Deze handelaar in soft commodity’s is de op één na grootste producent van Amerikaanse ethanol.