Kama-jaja-jippie-jippie-jeey!!

Door: Jan Bouius - 16 september 2020

Waar we vorige week nog een verkoopgolf zagen bij de technologiefondsen, lijken we deze week weer over te gaan naar het ‘normaal van 2020’. Beleggers hebben de rug gerecht. Ze hebben weer zin in tech waardoor deze techaandelen hun schouders weer onder de beurskoersen kunnen zetten. Hierdoor zagen we gisteren de Nasdaq met 1,2 procent stijgen, terwijl de Dow er ternauwernood een plusje uit wist te persen. Veel spektakel hoeven we vandaag niet te verwachten. Beleggers wachten namelijk op het rentebesluit van de Federal Reserve van vanavond. Geen nieuws lijkt daarbij goed nieuws nadat Powell drie weken geleden al de nieuwe strategie van de Fed bekendmaakte. Waarschijnlijk zal hij met de nieuwe inflatiedoelstelling nog eens extra benadrukken dat de rente nog zeer lang laag blijft en dat is wat beleggers vandaag de dag het allerliefst horen.

Minimaal net zo goed als tech, maar…

Overigens zijn het niet alleen de techaandelen die dit jaar ten volle van allerlei lockdown maatregelen hebben geprofiteerd. Veel thuiswerkers zijn aan het opruimen en klussen geslagen en hebben daar het vakantiegeld aan besteed. Niet voor niets staat Home Depot dit jaar al 33 procent in de plus en Hornbach zelfs 70 procent. Als dat geen kama-jaja-jippie-jippie-jeey is…
Vanaf de dieptepunten in maart doen home improvement bedrijven het zelfs nog beter dan de Nasdaq! Ze hebben zelfs al nagenoeg de dip van de afgelopen weken goed gemaakt. Zat hier dan minder lucht in dan in de techaandelen? De tijd zal het leren. Maar waar de trends van het toegenomen thuiswerken, video vergaderen, e-commerce en dergelijke voor een groot gedeelte onomkeerbaar lijken, mag er wel een vraagteken worden geplaatst bij het thuisklussen. Laten we hopen dat eenieder volgend jaar zijn vakantiegeld weer aan een daadwerkelijke vakantie kan uitgeven.

IJzerertsprijs blijft stijgen

De aandelen van Rio Tinto stegen gisteren maar liefst 3 procent nadat J.P. Morgan en Barclays beiden hun adviezen voor het aandeel verhoogden. J.P. Morgan roemt daarbij de best-in-class balance sheet en het fraaie dividendrendement. Bij Barclays verwachten ze dat de ijzerertsprijs nog lang hoog zal blijven en dat terwijl de stijging van de ijzerertsprijs dit jaar zelfs de stijging van de goudprijs overtreft.

De aantrekkende vraag vanuit China en de malaise bij het Braziliaanse Vale, dat noodgedwongen door Covid-19 mijnen moest sluiten, spelen Rio Tinto, dat verreweg het grootste gedeelte van zijn winst behaald uit ijzererts, flink in de kaart. Gouden tijden voor de beleggers in Rio Tinto, nu nog een bestuur dat erfgoed van de Aboriginals beter beschermt…

Fintessa is een zelfstandige vermogensbeheerder. Wij bedienen particulieren, instituten, stichtingen en ondernemers met onafhankelijk en persoonlijk vermogensbeheer. Wilt u ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws, schrijf u dan hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan een terugbelverzoek aan. Wij nemen vrijblijvend contact met u op. 

 

Meer relevante berichten

Weinig inspiratie bij beleggers

Weinig inspiratie bij beleggers

18 september 2020

Beleggers op Wall Street konden weinig inspiratie putten uit de economische data en de tegenstrijdige… Meer...

Mixed feelings bij rentebesluit Fed

Mixed feelings bij rentebesluit Fed

17 september 2020

Tijdens de Jackson Hole-conferentie voor centrale banken drie weken geleden, maakte de Amerikaanse centrale… Meer...

De stille crash van Shell

De stille crash van Shell

15 september 2020

Zware underperformer Op het moment van dit schrijven staat het aandeel Shell fier bovenaan de lijst… Meer...

Meer nieuws  

Deel deze pagina: