Wat zijn de kosten van vermogensbeheer?

De kosten van vermogensbeheer kunnen worden onderverdeeld in kosten die Fintessa Vermogensbeheer in rekening brengt en de kosten van de depotbank, de bank waar de rekening op uw naam wordt gehouden.

Laten we starten met de kosten van Fintessa Vermogensbeheer. Die vallen uiteen in een beheervergoeding en een vast bedrag aan administratiekosten.

Beheervergoeding

Fintessa rekent voor het beheer van uw vermogen 0,4% ex btw per kwartaal. Deze beheervergoeding wordt berekend over de beurswaarde van het totale vermogen waarvoor wij de zorg hebben op de laatste werkdag van het kwartaal. Op een bedrag aan het einde van het kwartaal van € 100.000 komt dat neer op € 484.

Het percentage van de beheervergoeding daalt naarmate te beleggen vermogen groter is.

  • Voor bedragen tussen € 1 en € 1,5 miljoen wordt over het gehele aan onze zorg toevertrouwde bedrag een beheervergoeding van 0,3% ex btw per kwartaal berekend.
  • Op een bedrag (aan het einde van het kwartaal) van € 1.000.000 komt dat neer op € 3.630.
  • Voor bedragen vanaf € 1,5 miljoen daalt de beheervergoeding naar 0,25% ex btw per kwartaal. Op een bedrag, aan het einde van het kwartaal, van € 1.500.000 komt dat neer op € 4.537,50.

Administratiekosten vermogensbeheer

Voor het verzorgen en verzenden van uw kwartaaloverzicht per e-mail brengen wij iedere drie maanden een bedrag van € 15 ex btw in rekening. Als u deze overzichten liever per post wilt ontvangen komt dit bedrag per keer uit op € 30 ex btw.

Kosten depotbank

Fintessa heeft zelf geen bankvergunning. Om onze cliënten van dienst te kunnen zijn, worden de beleggingsrekeningen daarom ondergebracht bij een depotbank. Dat zijn InsingerGilissen te Amsterdam en BinckBank (Saxo) te Amsterdam. Voor de transacties die voor uw portefeuille gedaan worden en hun aanvullende dienstverlening brengt de bank kosten in rekening. De kosten van InsingerGilissen kunt u hier bekijken. De kosten van BinckBank kunt u hier bekijken.

< Terug

Meer informatie over onze diensten

Wilt u in contact komen met onze specialisten of meer informatie over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Martine Hafkamp