Wat zijn de risico's van beleggen?

Bij Fintessa beleggen we in individuele aandelen. De ontwikkeling van de koersen van deze aandelen is afhankelijk van specifieke factoren zoals bijvoorbeeld specifiek bedrijfsnieuws, de omzetontwikkeling en de (verwachte) winstgevendheid. Daarnaast zijn er natuurlijk ook algemene macro-economische factoren die invloed kunnen hebben op de koersontwikkeling.

Met een wereldwijd gespreide portefeuille worden de risico’s echter gespreid en bent u minder afhankelijk van de koersontwikkeling van één individueel aandeel. Koersen kunnen soms over een wat langere periode dalen en dat kan effect hebben op uw beleggingsdoel. Daarom stellen wij in overleg met u een beleggingsprofiel op. Dit profiel bepaalt de verhouding tussen rendement en risico die u zich kunt en wil kunnen permitteren en welke wij voor uw vermogen nastreven. Dit profiel zullen wij jaarlijks opnieuw bekijken om te bepalen of deze nog voldoet aan de wensen en (persoonlijke) omstandigheden.

< Terug

Meer informatie over onze diensten

Wilt u in contact komen met onze specialisten of meer informatie over onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Martine Hafkamp